Pozor na podvodné stránky ponúkajúce AED defibrilátory za podozrivo nízke ceny!

Už ste sa stretli s ponukou AED defibrilátora za cenu, ktorá sa zdá až príliš dobrá na to, aby bola pravda? V tom prípade buďte opatrní, pretože s najväčšou pravdepodobnosťou ide o podvod. V tomto článku vás chceme upozorniť na novú podvodnú stránku, ktorá sa snaží oklamať ľudí a predávať im nefunkčné alebo nekvalitné AED defibrilátory za zlomok ich reálnej ceny.

Podvod-defibrilator-ponuka

 

 

Ako sme podvodnú stránku odhalili?

Prednedávnom sme vás informovali o inej podvodnej stránke predávajúcej AED defibrilátory. V rámci nášho boja proti podvodom a na ochranu našich zákazníkov sme sa preto rozhodli preskúmať aj túto novú stránku. Na základe analýzy jej obsahu a obchodných podmienok sme zistili jasné znaky podvodného konania.

Prečo je táto stránka podvodná?

Existuje viacero indícií, ktoré naznačujú, že ide o podvodnú stránku:

  • Neobvyklo nízke ceny: AED defibrilátory sú životne dôležité medicínske zariadenia, ktorých cena sa pohybuje v tisíckach eur. Ponuka defibrilátora za pár desiatok eur je preto nereálna a mala by vás hneď spozornieť.
  • Pochybné obchodné podmienky: Podvodné stránky často obsahujú neúplné, nezrozumiteľné alebo zavádzajúce obchodné podmienky. V tomto prípade chýbali dôležité informácie o dodacej lehote, možnosti vrátenia tovaru a záruke.
  • Anonymita prevádzkovateľa: Na podvodnej stránke chýbali akékoľvek kontaktné informácie o prevádzkovateľovi, ako je adresa, telefónne číslo alebo e-mailová adresa.
  • Nekvalitné obrázky a gramatické chyby: Stránka pôsobila neprofesionálne a obsahovala nekvalitné obrázky a gramatické chyby.

Ako sa chrániť pred podvodom?

Pri nákupe AED defibrilátora je dôležité zachovať maximálnu opatrnosť:

  • Nakupujte len od autorizovaných predajcov
  • Pred kúpou si overte renomé predajcu: Prečítajte si recenzie o predajcovi na internete a zistite si, či má s predajom medicínskych zariadení skúsenosti.
  • Nekupujte defibrilátory vopred: Nikdy neposielajte peniaze vopred, ale až po prevzatí a skontrolovaní tovaru.
  • Dôverujte svojmu inštinktu: Ak sa vám niečo na ponuke nezdá v poriadku, radšej od nej upustite.

Záznam obrazovky podvodnej stránky

Pre lepšiu ilustráciu podvodných praktik uvádzame aj ukážku úvodnej stránky podvodnej stránky, ktorú viete nahliadnuť tu :

Úvodná stránka podvodného webu 

Na záver

Nákup AED defibrilátora je dôležitým rozhodnutím, ktoré by ste nemali brať na ľahkú váhu. Nepodliehajte lákavým, ale nereálnym ponukám a nakupujte len od overených predajcov. V prípade akýchkoľvek pochybností nás neváhajte kontaktovať na t.č. +421 911 882 888, alebo emailom na info@spencermedical.sk 

Spolu môžeme bojovať proti podvodom a chrániť zdravie ľudí.